Wie & waarom

Wie is Uw Roodkapje?

Uw Roodkapje is Simone van Rouendal (45 jaar). Ik geef oprecht persoonlijke aandacht, ben warm en professioneel. Ik ben geïnteresseerd en nieuwsgierig en bovenal vriendelijk en gezellig. Naast een brede algemene kennis, ben ik in het bezit van een gezonde dosis zelfspot. Ik ben goedlachs, soms rustig, soms energiek. Verder ben ik goed georganiseerd en punctueel.

Ik houd van haken, van mijn tuintje, en ik probeer twee keer per week te zwemmen. Ik ben in 2020 na zo’n 25 jaar weer begonnen met pianospelen. Koken en bakken doe ik ook met plezier.

Toen ik 17 jaar was woonde mijn oma korte tijd bij ons gezin. Ze had dementie. Mijn moeder vond het een heel zware periode, maar toen leek het woord ‘mantelzorg’ nog niet echt te bestaan. Deze situatie heeft voor mij de basis gelegd voor mijn interesse in de zorg voor mensen met dementie.

Waarom Uw Roodkapje?

In 2015 ben ik gestart met Uw Roodkapje. Zoals dat zo vaak met dingen gaat, had het tijd nodig om tot deze beslissing te komen.

In 2002 studeerde ik af als taalwetenschapper met een scriptie over taalstoornissen bij dementie. Ik startte mijn loopbaan in een verpleeghuis, waar ik in eerste instantie het secretariaat van de artsen vorm gaf en later de secretaresse van de locatiemanager werd. Ik voelde me erg op mijn plek in het verpleeghuis en kwam graag op de afdelingen waar de bewoners woonden.

In 2007 besloot ik iets anders te gaan doen en liet mij opleiden tot Wmo-consulent. Ik inventariseerde tijdens huisbezoeken bij burgers hun ondersteuningsbehoefte, rapporteerde in een dossier en regelde indien dat nodig was de juiste voorziening of ondersteuning. Ik ben veel getraind in het voeren van gesprekken.

In de loop van 2014 werd mij steeds meer duidelijk dat het werk door de verandering in de wetgeving niet langer bij mij paste. Ik ben toen op zoek gegaan naar iets dat mij echt blij maakt. Dat waren de gesprekken met de burgers bij de Wmo en het omgaan met mensen met dementie in het verpleeghuis. De wens om een langdurig contact met iemand op te bouwen bij wie ikzelf de ondersteuning kon bieden, resulteerde in januari 2015 in het oprichten van Uw Roodkapje.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Waarom Uw Roodkapje?

In 2015 ben ik gestart met Uw Roodkapje. Zoals dat zo vaak met dingen gaat, had het tijd nodig om tot deze beslissing te komen.

In 2002 studeerde ik af als taalwetenschapper met een scriptie over taalstoornissen bij dementie. Ik startte mijn loopbaan in een verpleeghuis, waar ik in eerste instantie het secretariaat van de artsen vorm gaf en later de secretaresse van de locatiemanager werd. Ik voelde me erg op mijn plek in het verpleeghuis en kwam graag op de afdelingen waar de bewoners woonden.

In 2007 besloot ik iets anders te gaan doen en liet mij opleiden tot Wmo-consulent. Ik inventariseerde tijdens huisbezoeken bij burgers hun ondersteuningsbehoefte, rapporteerde in een dossier en regelde indien dat nodig was de juiste voorziening of ondersteuning. Ik ben veel getraind in het voeren van gesprekken.

In de loop van 2014 werd mij steeds meer duidelijk dat het werk door de verandering in de wetgeving niet langer bij mij paste. Ik ben toen op zoek gegaan naar iets dat mij echt blij maakt. Dat waren de gesprekken met de burgers bij de Wmo en het omgaan met mensen met dementie in het verpleeghuis. De wens om een langdurig contact met iemand op te bouwen bij wie ikzelf de ondersteuning kon bieden, resulteerde in januari 2015 in het oprichten van Uw Roodkapje.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.